A törvényben előírt adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Testvériskoláink

 

Gaggiano:

12 évvel ezelőtt kötött iskolánk testvériskolai szerződést a gaggianoi iskolával. Azóta rendszeresen látogatnak el hozzánk az olasz gyerekek, az albertirsai diákok pedig Gaggianoba. Az elmúlt 12 év során nagyon sokan utaztak Olaszországba, ismerkedtek az ottani emberekkel, diákokkal, az olasz élettel, szokásokkal, művészettel, kultúrával. Így volt lehetőségük megnézni Leonardo Da Vinci páratlan alkotását, Az utolsó vacsorát, vagy eljutottak a Milánói Scalaba. Megcsodálhatták Milánót a dóm tetejéről. És sorolhatnánk a számtalan élményt, amiben diákjaink részesültek.

Olaszországi látogatások során meg kell mutatniuk angol nyelvtudásukat is. Bátran állíthatom, amint felengednek első zavarukból gyermekeink, azonnal leküzdik a nyelvi különbözőséget, és kiválóan megértik egymást.

Gaggianoi barátainkkal évente találkozunk, idén mi utazunk ki hozzájuk.

Szilágysomlyó:

2 évvel ezelőtt írtuk alá  a testvériskolai szerződést a Szilágysomlyói Báthory István  általános iskolával. Ősszel mi utazunk Erdélybe, ők pedig tavasszal hozzánk. Nagyon szép erdélyi városokban, falvakban jártunk, ismertük meg az erdélyi táj szépségét. Igyekszünk őket bevonni iskolai programjainkba, például egyik évben a Föld napi akadályversenyünkön és a tűzgyújtáson is részt vettek.

Meghívást kaptunk májusra a szilágysomlyói iskolában megrendezésre kerülő műveltségi vetélkedőre. Szilágysomlyói barátainkkal nincsenek nyelvi nehézségei tanulóinknak.

Öröm számunkra, hogy vannak évek óta tartó kapcsolatok, és bízunk abban, hogy ez a jövőben is így lesz.