A törvényben előírt adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Eljárásrend a járvánnyal kapcsolatban

Letölthető formátumban ITT

A Tessedik Sámuel Általános Iskola eljárásrendje a járványügyi helyzettel kapcsolatban

 • A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Amennyiben a szülők a gyermeküknél tüneteket észlelnek, a szülőknek gondoskodni kell orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés áll fenn.
 • Az a gyermek, tanuló aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra iskolába. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges  bemutatni.
 • Az intézménybe érkezéskor, étkezések előtt és után minden belépő alaposan fertőtlenítse a kezét (a gyerekek, tanulók esetében inkább javasolt a szappanos kézmosás). Amennyiben megoldható, kérjük a szülőket, hogy gyermekeik hozzanak magukkal kézfertőtlenítőt.
 • Iskolabuszon a maszk használata kötelező.
 • Tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselete lehetséges. A folyosókon, mosdókban a  maszk használata fokozottan ajánlott. Amennyiben rossz idő esetén a szünetekben nem lehet az udvarra lemenni, a maszk használata kötelező!
 • A tanulók intézményen belüli csoportosulása kerülendő. Ezért a diákok óraközi szünetekben csak saját osztálytársaikkal tartsanak kapcsolatot. A folyosókon, mosdókban nem csoportosulhatnak. Törekedni kell a 1,5 méteres távolság megtartására
 • A nyelvi bontás kivételével az osztályok a tanítási nap során ugyanazt a tantermet használják.

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az intézményi csoportosulásokat megelőzzük a tanév folyamán mind az intézmény területén, mind az intézmény épülete előtt. A szülők az iskola bejáratáig kísérhetik a tanulókat. A Győzelem úti felsősöket a Vasút utca (Tesco), valamint a Tessedik szobor felöli bejáratig. A Győzelem úti alsósokat a szobor felöli tornaterem, valamint a Kolozsvár utca felöli bejáratig.

 • Az iskolai foglalkozások után az alsósokat a Kolozsvári utca felőli bejáratnál meghatározott időben várhatják a szülők (11.45 óra, 12.45 óra, 13.40 óra). A felsősöket pedig a két főbejáratnál 12.45 és 13.40-kor.
 • A tanulószoba, napközi 16 óráig tart. Amennyiben ettől eltérő időpontban szeretné a szülő gyermekét elvinni (például különóra, sportfoglalkozás) abban az esetben írásos kérelmet kell benyújtania az intézmény vezetőjéhez.
 • Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten szülők részére szervezett programon való részvétel céljából.
 • Ügyet intézni lehetőleg csak egy szülő menjen be az intézmény területére előre egyeztetett időpontban.
 • Az intézmény területére belépő szülő mindenképpen viseljen maszkot!
 • Az intézmény területére belépő szülők a zárt terekben is tartsák a 1,5 méter távolságot.
 • A szülők  az intézmény területén csak azokkal a személyekkel kerüljenek kontaktusba, akikkel feltétlenül szükséges: pedagógus, iskolatitkár, gazdasági  munkatárs. Más szülőkkel, gyerekekkel az intézmény területén kívül beszélgessenek, és igyekezzenek mihamarabb elhagyni az intézmény területét.
 • A járványügyi protokoll szerint: A szülők személyes megjelenésével járó szülői értekezleteket csak a járványügyi előírások betartása mellett lehet megtartani.

Kérjük mindenki türelmét, megértését egészségünk érdekében!

                                                                                                                                                 Nagy Csaba

                                                                                                                                             intézményvezető

Digitális munkarenddel kapcsolatos Adatkezelési tájékoztató és Útmutató

A tantermen kívüli digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezelésről szóló tájékoztató itt és az útmutató itt olvasható.

FIGYELEM!

FELHÍVÁS

 

Tisztelt Szülők!

 

Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatót olvashatnak az e-kréta naplóban. Kérem gyermekükkel nagy figyelmet fordítsanak az alapvető higiéniai szabályok betartására, betartatására, a helyes kézmosásra. Hívják fel a figyelmüket, hogy az iskola vizesblokkjaiban, tornatermi öltözőkben elhelyezett folyékony szappant, kézfertőtlenítőt, kéztörlőt, wc papírt az előírásnak megfelelően használják. Mindig legyen a tanulóknál papír zsebkendő.

A koronavírussal kapcsolatos tanulóknak, szülőknek szóló ismertetőt az alábbi linken tekinthetik meg.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rJtqzdUCFDc

 

 Segítő együttműködésüket köszönöm:

 Ádám Ildikó intézményvezető

 

 

 

 

Google Classroom

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy távoktatás céljára a Google Classroom felületet használjuk. Kérem, hogy az ezen a felületen közzétett tananyagokat a tanulók sajátítsák el, valamint a házi feladatokat készítsék el a megadott határidőkre.

A tanév sikeres befejezése érdekében mindenkitől kérem, hogy vegyék komolyan a feladatokat, segítsék gyermekeik tanulmányait. A tanulók munkáját értékelni fogjuk akár számonkérés (dolgozat) formájában is. A kapott érdemjegyek bekerülnek a Kréta naplóba és a tanév végi osztályozáskor figyelembe vesszük azokat. A Kréta rendszerbe való – belépési azonosítóval, jelszóval kapcsolatos – problémáikkal keressék az osztályfőnököket.

A kialakult nehéz helyzetben az mindannyiunk célja, hogy tanulóink sikeresen eleget tegyenek a tanulmányi követelményeknek. Ennek érdekében szülő-diák-pedagógus részéről nagymértékű összefogásra van szükség.

Ebben kérem segítő együttműködésüket:

Ádám Ildikó

intézményvezető