A törvényben előírt adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

2730 Albertirsa, Győzelem u. 2      +36 30/ 514-1236
                                                             +36 53/ 370-227 
2730 Albertirsa, Táncsics u. 3         +36 30/ 457-3770
 
                                                            Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 
Gazdasági (étkezés) : +36 30/ 514-0192     
Felsős tanári szoba:   +36 30/ 513-9901     
Alsós tanári szoba:    +36 30/ 514-0176      

  Az iskolapszichológus elsődleges feladata a gyermekek lelki egészségvédelme, továbbá a nevelő-oktató munka hatékonyságának fokozása. Munkájával támogatja a gyermekek személyiségfejlődését, értelmi és érzelmi fejlődésének biztonságát. Az iskolapszichológus nem terápiás szakember, feladata az egészséges személyiség optimális fejlődésének segítése.

  A gyermekekkel közvetlenül, egyéni vagy csoportos foglalkozások keretében foglalkozik. A gyermekek beilleszkedését, társas kapcsolatait és iskolai teljesítményét segíti, valamint kezeli a tanulók kapcsolati, kommunikációs és esetlegesen fellépő teljesítményszorongásos tüneteit.
   

  Szűrővizsgálatok és preventív feladatok

  A tanulók iskolai életébenszámos ponton van lehetőség pszichológiai szűrővizsgálatok végzésére, amelyek gyakran osztálykeretek között lebonyolíthatók. Ilyenek a képességtesztek (pl. emlékezet, figyelem, stb.), a szociometriai vizsgálatok, a tanulási szokások, tanulási motiváció, vagy a beilleszkedési, magatartási, tanulási nehézségek vizsgálata. A csoportos szűrések segítséget adhatnak a pedagógus mindennapi munkájához, ezen túlmenően a pszichológus számára is fontos információkat nyújtanak. A szűrések adatai alapján feltárulhatnak olyan tanulási, magatartási vagy beilleszkedési nehézségek, amelyek kezelése fontos a gyermek pszichés egyensúlyának fenntartásához.

   

  Osztályfoglalkozások

  Osztályokkal történő foglalkozás megvalósulhat az osztályfőnöki tematika feladataihoz kapcsolódva. Ilyen lehet az egészségfejlesztés, egészségvédelem, a szexuális nevelés témájában történő előadás vagy beszélgetés, pályaválasztási tanácsadás, drogprevenciós foglalkozás, stb.

  Osztályfoglalkozásra sor kerülhet akkor is, ha a közösség építése, erősítése a cél, illetve a tanulók közötti kapcsolatokat szeretnénk harmonikusabbá tenni. Ilyenkor ún. „kettős óravezetéssel”, az osztályt tanító tanárral együttműködve zajlanak a foglalkozások.

   

  Kiscsoportos foglalkozások

  Ezek a foglalkozások kiscsoportban (néhány gyermek részvételével) zajlanak, heti rendszerességgel, mindig azonos időpontban, tanítás után a kora délutáni órákban. A csoportok témája lehet pl. tanulási vagy szociális készségek fejlesztése, önismereti csoport, kommunikációs készségek fejlesztése vagy a szorongás oldása.

   

  Egyéni foglalkozások

  Egyéni foglalkozás iránti igényt a szülő, a pedagógus, vagy a tanuló is jelezhet.  Számos esetben életvezetési, mentálhigiénés, tanulási vagy kortárs kapcsolati problémákat jeleznek a gyermeket tanító pedagógusok.

  Az iskolapszichológusi foglalkozás nem pszichoterápia. Az iskolapszichológus az egészséges tanuló életvezetését segíti, illetve krízistanácsadást nyújt váratlan, nehéz élethelyzetekben. A terápiás ellátást igénylő gyermeket továbbirányítja a megfelelő ellátásba.


  Kapcsolattartás a szülőkkel

  A szülők is megkereshetnek akár nevelési, tanulási, akár a gyermekkel kapcsolatos egyéb kérdésekben. Személyes konzultációra a Győzelem utcai épületben van lehetőség, előre egyeztetett időpontban. A fogadóórára előzetes telefonos bejelentkezés szükséges!  Telefon: 06 20 32 88 603  (munkaidőben). A szülő együttműködése nélkül igen nehéz érdemben a gyermek segítségére lenni.

   A szülő joga és lehetősége, hogy bármely a gyermekét érintő vizsgálati eredménybe betekintést nyerjen.

  A szülő kötelessége, hogy biztosítsa gyermekének az iskolapszichológusi vizsgálaton és foglalkozásokon való részvételét, ha a nevelőtestület erre javaslatot tesz.

   

  Matusinka Ágnes
  iskolapszichológus

  iCagenda - Calendar

  H K Sze Cs P Szo V
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31

  pillanatképek

  18.jpg

  HATÁRTALANUL

  karbantartás alatt

   

  Névnap

  2021. május 17. hétfő
  Paszkál
  05:07 20:26

  Holnap
  Erik, Alexandra, Szandra
  napja lesz.
  © Tessedik Sámuel Általános Iskola. All Rights Reserved.