ALSÓ TAGOZAT DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK FELADATAI

A diákönkormányzat az iskola nevelési és oktatási célkitűzéseinek megvalósítását segíti. Rendszeresen bekapcsolódik az iskolai programok előkészítésébe, szervezésébe. A diákönkormányzat fő feladatának tekinti, hogy tanulóink számára szabadidős programokat szervezzen. Ezen programok közül a legtöbb évekre visszanyúló hagyományokkal rendelkezik, de minden évben igyekszünk színesebbé tenni a palettát azzal, hogy újabb és újabb programlehetőségeket tárunk diákjaink elé.Alsó tagozaton diáktanács nem működik - a gyermekek életkori sajátosságaiból adódóan - de természetesen a programok megszervezésében a tanulók kívánságait figyelembe vesszük.A diákönkormányzat vezetője szorosan együttműködik a vezetőséggel, nevelőkkel és a tanulókkal.

A rendszeresen megrendezésre kerülő programjainkról:

 • Minden tanév őszén és tavaszán papírgyűjtést szervezünk, ahol a buzgó részvételnek köszönhetően minden alkalommal meghaladjuk a 20 tonnányi mennyiséget! A verseny évfolyamonként folyik az ízletes tortákért.
 • Bolhapiac is hosszú évek óta része a tanév programjainak. A gyerekek számára óriási élvezetet jelent, mind az eladó szerep, mind a vásárló szerep betöltése, hiszen kedvükre vásárolhatnak, alkudozhatnak, csekély összegekért szert tehettek megannyi csecsebecsére.
 • Hagyományos programunk az őszi szüreti mulatság, ahol a gyerekek kipróbálhatják a szőlőpréselést, kukoricamorzsolást. Ennek a rendezvénynek ugyanolyan elengedhetetlen része a kézműves foglalkozás, a  néptáncbemutató és az ezt követő táncház, mint a mustkóstolás és a zsíros kenyér majszolás.
 • Lehetőséget biztosítunk diákjainknak, hogy úszásoktatáson vehessenek részt, melynek helyszíne a Monori Városi Uszoda. Busszal és pedagógusok felügyeletével jutnak el ide tanulóink. (Ennek a programnak a szülőket érintő anyagi vonzata is van.)
 • Nagyobb ünnepeink előtt rendszeresen tartunk kézműves foglalkozásokat.
 • A kecskeméti Katona József Színház gyerekbérletes előadásainak állandó vendégei vagyunk. Ebben a tanévben 80 kisdiák váltott bérletet.
 • A Mikulás bácsi is a diákönkormányzat segítségével érkezik iskolánkba, hol hintóval az iskola udvarára, hol vidám mesejáték keretében a Móra Ferenc Művelődési Házba.
 • A fergeteges farsangi mulatságot mindkét épületünk külön rendezi meg a Művelődési Házban. Ez a program nem jöhetne létre a szülők segítsége nélkül!
 • Évente egyszer (tavasszal) lehetőség nyílik alsós osztályoknak arra, hogy erdei iskolában tölthessenek el néhány napot, és ott életre szóló élményekkel gazdagodhassanak. A helyszín a festői szépségű Csattogóvölgy Kismaroson.
 • A föld napjának tiszteletére minden évben akadályversenyt rendezünk.>
 • Gyermeknapon is változatos programokat és némi meglepetést biztosítunk tanulóinknak.


DÖK vezető 


FELSŐ  TAGOZAT DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK FELADATAI

Iskolánkban működik a diákönkormányzat, melyben minden osztály képviseltetheti magát a választott DÖK-titkárok által. Ők heti rendszerességgel találkoznak, ahol megbeszélik a heti és az elkövetkező hetek programját.

 

Vannak évek óta megszokott, hagyományos programokjaink:

 

-Ilyen a márciusi és áprilisi papírgyűjtés.

-Ősszel és tavasszal, több alkalommal van tűzgyújtás, ahol különféle játékokat játszunk. A tábortűz mellett gitárkísérettel énekelünk, táncolunk, kareokezunk. A tűzgyújtásnál elmaradhatatlan a zsíroskenyér lilahagymával és a tea.

-Ősszel a rossz idő beálltáig szinte minden héten van program. Biciklitúra, kirándulás, mozilátogatás.

-Immár hagyománnyá vált a szeptember végi erdélyi kirándulásunk Szilágysomlyóra, testvériskolánkhoz.

-Novemberben egészségügyi vetélkedőt rendezünk.

-Nagyon kedvelt a kerékpáros ügyességi vetélkedő is, amit az idén már Kresz-vetélkedővel is bővítettünk.

-Népszerűek az évfolyamonként megrendezésre kerülő sorversenyek is.

-Odafigyelünk arra is, hogy ápoljuk a hagyományokat. November végén karácsonyi díszeket készítünk és Advent első napjaiban ünnepi díszbe öltöztetjük az iskolát.

-December 6-án megjön a Mikulás, és Mikulás bulit is rendezünk. Karácsonyra minden diák, évek óta kap egy szerény ajándékcsomagot.

-Minden évben farsangi bulit rendezünk, az idén a csoportos jelmezverseny mellé még „Csillag születik” tehetségkutatót is hirdettünk. A legjobbak a Rám-szakadékba mehetnek kirándulni jutalmul.

-Már szintén hagyomány a Föld-napi akadályversen és a tanév végi gyermeknap.

 

Az állandó programokat kiegészítjük még múzeumlátogatásokkal, vagy időszakos kiállításokra is eljutunk, pl: Titanic kiállítás,vagy a Szépművészeti múzeum kiállításai.

Télen gyakran elmegyünk korcsolyázni.

 

Akik nyomon követik a DÖK által kiírt programokat, lehetőséget kapnak arra, hogy szabadidejüket hasznosan töltsék el.

 

Trappné Simó Ágnes

a DÖK vezetője
 

csengetési rend

1.   8:00 -   8:45

2,   9:00 -   9:45

3, 10:00 - 10:45

4, 11:00 - 11:45

5, 12:05 - 12:50

6, 13:00 - 13:45

7, 14:00 - 14:45

Office igénylés menete:

 

 

Események:

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

pillanatképek

03.jpg.orig

Névnap

2024. június 24. hétfő
Iván
04:50 20:55

Holnap
Vilmos, Maxim
napja lesz.

Akadálymentesítési nyilatkozat

 

© Tessedik Sámuel Általános Iskola. All Rights Reserved.