A törvényben előírt adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

2730 Albertirsa, Győzelem u. 2      +36 30/ 514-1236
                                                             +36 53/ 370-227 
2730 Albertirsa, Táncsics u. 3         +36 30/ 457-3770
 
                                                            Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 
Gazdasági (étkezés) : +36 30/ 514-0192     
Felsős tanári szoba:   +36 30/ 513-9901     
Alsós tanári szoba:    +36 30/ 514-0176      


  ALSÓ TAGOZAT DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK FELADATAI

  A diákönkormányzat az iskola nevelési és oktatási célkitűzéseinek megvalósítását segíti. Rendszeresen bekapcsolódik az iskolai programok előkészítésébe, szervezésébe. A diákönkormányzat fő feladatának tekinti, hogy tanulóink számára szabadidős programokat szervezzen. Ezen programok közül a legtöbb évekre visszanyúló hagyományokkal rendelkezik, de minden évben igyekszünk színesebbé tenni a palettát azzal, hogy újabb és újabb programlehetőségeket tárunk diákjaink elé.Alsó tagozaton diáktanács nem működik - a gyermekek életkori sajátosságaiból adódóan - de természetesen a programok megszervezésében a tanulók kívánságait figyelembe vesszük.A diákönkormányzat vezetője szorosan együttműködik a vezetőséggel, nevelőkkel és a tanulókkal.

  A rendszeresen megrendezésre kerülő programjainkról:

  • Minden tanév őszén és tavaszán papírgyűjtést szervezünk, ahol a buzgó részvételnek köszönhetően minden alkalommal meghaladjuk a 20 tonnányi mennyiséget! A verseny évfolyamonként folyik az ízletes tortákért.
  • Bolhapiac is hosszú évek óta része a tanév programjainak. A gyerekek számára óriási élvezetet jelent, mind az eladó szerep, mind a vásárló szerep betöltése, hiszen kedvükre vásárolhatnak, alkudozhatnak, csekély összegekért szert tehettek megannyi csecsebecsére.
  • Hagyományos programunk az őszi szüreti mulatság, ahol a gyerekek kipróbálhatják a szőlőpréselést, kukoricamorzsolást. Ennek a rendezvénynek ugyanolyan elengedhetetlen része a kézműves foglalkozás, a  néptáncbemutató és az ezt követő táncház, mint a mustkóstolás és a zsíros kenyér majszolás.
  • Lehetőséget biztosítunk diákjainknak, hogy úszásoktatáson vehessenek részt, melynek helyszíne a Monori Városi Uszoda. Busszal és pedagógusok felügyeletével jutnak el ide tanulóink. (Ennek a programnak a szülőket érintő anyagi vonzata is van.)
  • Nagyobb ünnepeink előtt rendszeresen tartunk kézműves foglalkozásokat.
  • A kecskeméti Katona József Színház gyerekbérletes előadásainak állandó vendégei vagyunk. Ebben a tanévben 80 kisdiák váltott bérletet.
  • A Mikulás bácsi is a diákönkormányzat segítségével érkezik iskolánkba, hol hintóval az iskola udvarára, hol vidám mesejáték keretében a Móra Ferenc Művelődési Házba.
  • A fergeteges farsangi mulatságot mindkét épületünk külön rendezi meg a Művelődési Házban. Ez a program nem jöhetne létre a szülők segítsége nélkül!
  • Évente egyszer (tavasszal) lehetőség nyílik alsós osztályoknak arra, hogy erdei iskolában tölthessenek el néhány napot, és ott életre szóló élményekkel gazdagodhassanak. A helyszín a festői szépségű Csattogóvölgy Kismaroson.
  • A föld napjának tiszteletére minden évben akadályversenyt rendezünk.>
  • Gyermeknapon is változatos programokat és némi meglepetést biztosítunk tanulóinknak.


  DÖK vezető 


  FELSŐ  TAGOZAT DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK FELADATAI

  Iskolánkban működik a diákönkormányzat, melyben minden osztály képviseltetheti magát a választott DÖK-titkárok által. Ők heti rendszerességgel találkoznak, ahol megbeszélik a heti és az elkövetkező hetek programját.

   

  Vannak évek óta megszokott, hagyományos programokjaink:

   

  -Ilyen a márciusi és áprilisi papírgyűjtés.

  -Ősszel és tavasszal, több alkalommal van tűzgyújtás, ahol különféle játékokat játszunk. A tábortűz mellett gitárkísérettel énekelünk, táncolunk, kareokezunk. A tűzgyújtásnál elmaradhatatlan a zsíroskenyér lilahagymával és a tea.

  -Ősszel a rossz idő beálltáig szinte minden héten van program. Biciklitúra, kirándulás, mozilátogatás.

  -Immár hagyománnyá vált a szeptember végi erdélyi kirándulásunk Szilágysomlyóra, testvériskolánkhoz.

  -Novemberben egészségügyi vetélkedőt rendezünk.

  -Nagyon kedvelt a kerékpáros ügyességi vetélkedő is, amit az idén már Kresz-vetélkedővel is bővítettünk.

  -Népszerűek az évfolyamonként megrendezésre kerülő sorversenyek is.

  -Odafigyelünk arra is, hogy ápoljuk a hagyományokat. November végén karácsonyi díszeket készítünk és Advent első napjaiban ünnepi díszbe öltöztetjük az iskolát.

  -December 6-án megjön a Mikulás, és Mikulás bulit is rendezünk. Karácsonyra minden diák, évek óta kap egy szerény ajándékcsomagot.

  -Minden évben farsangi bulit rendezünk, az idén a csoportos jelmezverseny mellé még „Csillag születik” tehetségkutatót is hirdettünk. A legjobbak a Rám-szakadékba mehetnek kirándulni jutalmul.

  -Már szintén hagyomány a Föld-napi akadályversen és a tanév végi gyermeknap.

   

  Az állandó programokat kiegészítjük még múzeumlátogatásokkal, vagy időszakos kiállításokra is eljutunk, pl: Titanic kiállítás,vagy a Szépművészeti múzeum kiállításai.

  Télen gyakran elmegyünk korcsolyázni.

   

  Akik nyomon követik a DÖK által kiírt programokat, lehetőséget kapnak arra, hogy szabadidejüket hasznosan töltsék el.

   

  Trappné Simó Ágnes

  a DÖK vezetője
   

  iCagenda - Calendar

  H K Sze Cs P Szo V
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31

  pillanatképek

  11.jpg

  HATÁRTALANUL

  karbantartás alatt

   

  Névnap

  2021. május 11. kedd
  Ferenc
  05:15 20:18

  Holnap
  Pongrác, Gyöngy
  napja lesz.
  © Tessedik Sámuel Általános Iskola. All Rights Reserved.