A törvényben előírt adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.


ALSÓ TAGOZAT DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK FELADATAI

A diákönkormányzat az iskola nevelési és oktatási célkitűzéseinek megvalósítását segíti. Rendszeresen bekapcsolódik az iskolai programok előkészítésébe, szervezésébe. A diákönkormányzat fő feladatának tekinti, hogy tanulóink számára szabadidős programokat szervezzen. Ezen programok közül a legtöbb évekre visszanyúló hagyományokkal rendelkezik, de minden évben igyekszünk színesebbé tenni a palettát azzal, hogy újabb és újabb programlehetőségeket tárunk diákjaink elé.Alsó tagozaton diáktanács nem működik - a gyermekek életkori sajátosságaiból adódóan - de természetesen a programok megszervezésében a tanulók kívánságait figyelembe vesszük.A diákönkormányzat vezetője szorosan együttműködik a vezetőséggel, nevelőkkel és a tanulókkal.

A rendszeresen megrendezésre kerülő programjainkról:


DÖK vezető 


FELSŐ  TAGOZAT DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK FELADATAI

Iskolánkban működik a diákönkormányzat, melyben minden osztály képviseltetheti magát a választott DÖK-titkárok által. Ők heti rendszerességgel találkoznak, ahol megbeszélik a heti és az elkövetkező hetek programját.

 

Vannak évek óta megszokott, hagyományos programokjaink:

 

-Ilyen a márciusi és áprilisi papírgyűjtés.

-Ősszel és tavasszal, több alkalommal van tűzgyújtás, ahol különféle játékokat játszunk. A tábortűz mellett gitárkísérettel énekelünk, táncolunk, kareokezunk. A tűzgyújtásnál elmaradhatatlan a zsíroskenyér lilahagymával és a tea.

-Ősszel a rossz idő beálltáig szinte minden héten van program. Biciklitúra, kirándulás, mozilátogatás.

-Immár hagyománnyá vált a szeptember végi erdélyi kirándulásunk Szilágysomlyóra, testvériskolánkhoz.

-Novemberben egészségügyi vetélkedőt rendezünk.

-Nagyon kedvelt a kerékpáros ügyességi vetélkedő is, amit az idén már Kresz-vetélkedővel is bővítettünk.

-Népszerűek az évfolyamonként megrendezésre kerülő sorversenyek is.

-Odafigyelünk arra is, hogy ápoljuk a hagyományokat. November végén karácsonyi díszeket készítünk és Advent első napjaiban ünnepi díszbe öltöztetjük az iskolát.

-December 6-án megjön a Mikulás, és Mikulás bulit is rendezünk. Karácsonyra minden diák, évek óta kap egy szerény ajándékcsomagot.

-Minden évben farsangi bulit rendezünk, az idén a csoportos jelmezverseny mellé még „Csillag születik” tehetségkutatót is hirdettünk. A legjobbak a Rám-szakadékba mehetnek kirándulni jutalmul.

-Már szintén hagyomány a Föld-napi akadályversen és a tanév végi gyermeknap.

 

Az állandó programokat kiegészítjük még múzeumlátogatásokkal, vagy időszakos kiállításokra is eljutunk, pl: Titanic kiállítás,vagy a Szépművészeti múzeum kiállításai.

Télen gyakran elmegyünk korcsolyázni.

 

Akik nyomon követik a DÖK által kiírt programokat, lehetőséget kapnak arra, hogy szabadidejüket hasznosan töltsék el.

 

Trappné Simó Ágnes

a DÖK vezetője