Kedves Szülők!

Bizonyára többen értesültek már a 2013. szeptemberében bevezetésre kerülő kötelező erkölcstan, ill. az annak alternatívájaként választható hit- és erkölcstanoktatásról. Az alábbiakban néhány hasznos információval szeretnénk segítséget nyújtani minden érintettnek.

Legelőször is megköszönjük, hogy vállalják gyermekeik keresztény nevelését, aminek jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ha egy ember életéből hiányzik a fiatalkorban átadott biztos alap, akkor az később alig pótolható.

Isten csodálatos hivatást bízott Önökre: a gyermekeik testi-lelki növekedéséről és kibontakozásáról, ennek keretében vallási neveléséről való gondoskodást. A keresztény szülőknek joga, hogy a lehető legjobb oktatási-nevelési formát válasszák gyermekük számára. Fontos, hogy a tudományokban, ismeretekben való előrehaladás és a hitbeli fejlődés párhuzamosan haladhasson. Az órarendi keretbe illesztett hit- és erkölcstan óra segítséget nyújt abban, hogy a fiatalok megismeijék a keresztény hitet. Ez a hit segít minden embert, hogy eligazodjon az élet nagy kérdéseiben, amelyek a mindennapjainkat is meghatározzák: milyen értékeket vállaljunk és kövessünk, hogyan éljük meg jól és teljesen ezt az ajándékba kapott életet, nehéz döntési helyzetekben melyik utat válasszuk. A hit mindeközben rámutat az erkölcsi értékek egyedüli alapjára, Istenre, és Krisztusra, aki a megvalósításban tanítónk és példaképünk.

Ezért a keresztény hitoktatás nagy segítséget jelent mind a gyermekek keresztény-vallásos nevelésében, mind emberi fejlődésükben és kibontakozásukban. Ezért felelősen buzdítunk minden kedves Szülőt, hogy gyermekei számra kérje a felekezeti hit- és erkölcstan oktatás biztosítását az iskolában.

2013. szeptember 1-től az általános iskola 1. és 5. osztályában vezetik be a kötelező erkölcstant és a helyette választható hit- és erkölcstant, felmenő rendszerben. A teljes általános iskolai átállás várhatóan a 2016/17-es tanévre történik meg.

Mi a teendő tehát?

  • Akinek a gyermeke szeptembertől kezdi az általános iskola első osztályát, beiratkozáskor jelezze írásban az erre készített nyilatkozat kitöltésével, hogy gyermeke számára

az evangélikus, a katolikus vagy a református hit- és erkölcstan tárgyat választja (az erkölcstan helyett).

  • Akinek jelenleg 4. osztályba jár a gyermeke, szintén írásban jelezze a nyilatkozat kitöltésével legkésőbb május 20-ig, hogy melyik felekezet hit- és erkölcstan oktatását választja.

Bízunk abban, hogy Isten előtti felelősségük tudatában, gyermekeik jövőjét is figyelembe véve a hit és valláserkölcs alapján álló oktatást választják! Ehhez kérjük Isten áldását:

Szeretettel: Albertirsa, 2013. húsvétján

Csadó Balázs
ev. lelkipásztor                      

Kiszel Mihály
rk. plébános

Túri   Krisztina
ev. lelkipásztor

Uherkovicsné Perge Tímea
ref. lelkipásztor

csengetési rend

1.   8:00 -   8:45

2,   9:00 -   9:45

3, 10:00 - 10:45

4, 11:00 - 11:45

5, 12:05 - 12:50

6, 13:00 - 13:45

7, 14:00 - 14:45

 

Események:

pillanatképek

IMG_4844.jpg.orig

Névnap

2024. április 19. péntek
Emma
05:51 19:48

Holnap
Tivadar, Odett
napja lesz.

Akadálymentesítési nyilatkozat

 

© Tessedik Sámuel Általános Iskola. All Rights Reserved.